De kunststof vensterbanken van Milinboard hebben alle dezelfde kenmerken en eigenschappen die hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

Geen schilderwerk

De uit kunststof vervaardigde vensterbanken leveren wij in verschillende kleuren en structuren. Het is daarom uitgesloten de vensterbanken te moeten schilderen. De kleur blijft dankzij de toplaag die bestand is tegen verkleuringen door externe invloeden.

Gemakkelijk te verwerken

Eenvoudig te zagen met een circelzaag of een tandzaag. De afwerking kan gedaan worden met kit.

Krasvast

Door de speciale toplaag zullen de kunststof vensterbanken geen krassen krijgen door potten van bloemen, decoratie en spelende kinderen. Hierbij komt nog eens dat brandende sigaretten peuken geen kans maken tegen de sterke hoogwaardige kunststof vensterbanken.

Onderhoudsarm 

Omdat de vensterbanken van kunststof zijn gemaakt zullen grote onderhoudsperiodes niet voor komen. Enkel een doekje één of twee keer per jaar volstaat om de uitstraling en eigenschappen te behouden. Kortom een onderhoudsvrije vensterbank.

Recyclebaar

Dankzij kunststof kunnen de vensterbanken na zijn lange levensduur 100% gerecycled worden tot bijvoorbeeld een nieuwe vensterbank of andere uit kunststof vervaardigde producten. Geen milieu schade met de Milinboard vensterbanken.

UV bestendig

Door de speciale toplaag zijn de vensterbanken stuk voor stuk bestand tegen verkleuring dankzij UV licht.

Waterafstotend 

De toplaag draagt ook zijn zorg aan de waterdichtheid van de vensterbanken. Water zal op het oppervlak blijven liggen en trekt dus niet in het kunststof.

Duurzaam

Het heeft een lange levensduur, 100% recyclebaar en minimaal onderhoud maakt de vensterbanken zeer duurzaam, onderhoudsvrije vensterbank.